2016. június 16., csütörtök

Vegetáriánus skót tojás vöröslencse főzelékkel

A skót tojással (Scotch egg) Londonban találkoztam először, s nagyon megtetszett, el is készítettem egyszer, most elkészült a húsmentes változata is, ez is nagyon finom :) Az eredeti skót tojás receptjét ITT találjátok :)


Hozzávalók (4 személyre): 6 + 2 tojás, 50 dkg krumpli, só, bors, pirospap3 – 4 cikk fokhagyma, 1 kis csokor kapor, 3 -4 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. A főzelékhez: 2 dl vöröslencse, 2 zöldhagyma, 1 dl natúr joghurt, só, kis csokor kapor, kevés olaj.
Elkészítése: 6 tojást keményre főzünk, meghámozzuk. A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, az áttört fokhagymával, a finomra aprított kaporral, hozzáadunk 1 tojást, alaposan összedolgozzuk.  A megmaradt tojást sóval, borssal kissé felverjük. Az olajat felforrósítjuk, a meghámozott tojásokat lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel beburkoljuk a krumplis masszába, ismét lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába, a forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 
A finomra aprított zöldhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a megmosott lencsét, kissé átpirítjuk, sózzuk, felöntjük kb 4 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a joghurttal selymesítjük.

Nincsenek megjegyzések: