2016. június 8., szerda

Sült padlizsán saláta

Tudom, tudom, még nincs itt a padlizsán szezonja, de nagyon megtetszett nekem ez a recept, muszáj volt kipróbálnom, nagyon, nagyon finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 2 kisebb vagy egy nagyobb padlizsán, 2 cikk fokhagyma, 1 dl natúr joghurt, 2 - 3 evőkanál olívaolaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A padlizsánt hosszában kettőbe, majd félkörökre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 órát pihentetjük, hogy a levét kiengedje, konyhai törlővel la levét leitatjuk róla, mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, úgy hogy egymást ne fedjék, közepes hőfokon pirosra sütjük. Amikor a sült padlizsán kihűlt hozzádjuk az apróra vágott fokhagymát, a joghurtot, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: