2016. június 24., péntek

Rókagombás, bazsalikomos zöldpaszuly leves

Nagyon szeretjük a zöldpaszuly levest, nyáron mindennap szívesen megennénk, melegen, langyosan, hidegen egyaránt. Én különösen szeretem a paradicsomos változatot, s bazsalikommal megbolondítva mennyei, s most még a rókagomba is emelt egy kicsit az ízén :) Igazi, nyári vitaminbomba :)


Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg zöldpaszuly, 15 dkg rókagomba, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 5 dl házi paradicsomlé, só, bors, 6- 7 közeps bazsalikom levél, kevés olaj. A rántáshoz: 1 evőkanál liszt, pirospaprika, 3- 4 evőkanál olaj, 1 dl tej.
Elkészítése: A rókagombát megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk, míg roppanós lesz. 1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt beletesszük a megtisztított, megtördelt zöldbabot, a finomra aprított hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, sózzuk, fedő alatt puhára főzzük. Amikor a paszuly már megpuhult hozzádjuk a megpirított gombát, beleöntjük a paradicsomlét, együtt újra felfőzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük a tejjel és ugyanannyi vízzel, besűrítjük vele a levest. Végül hozáadjuk a finomra aprított bazsalikomot.

Nincsenek megjegyzések: