2016. június 13., hétfő

Kókuszos, ananászos fagylalt

Azért is különleges ez a fagylalt, mert a kókusztejet is én készítettem hozzá, egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Akár kakaós kávét is készíthetünk belőle :)


Hozzávalók: a kókusztejhez: 3 dl (10 dkg ) kókuszreszelék, 6 dl víz.
A fagylalthoz:  6 dl házi kókusztej, 1 ananász, 2 evőkanál kókuszreszelék ( ami megmaradt a kókusztej készítésénél), 2 evőkanál kókuszos puding, 3 evőkanál nyírfacukor, 4 tojássárgája.
Elkészítése: Először is elkészítjük a kókusztejet, minden dl kókuszreszelékhez 2 dl vizet számítunk, tehát a 6 dl vizet felforraljuk, ráöntjük a kókuszreszelékre, 5 percig kavargatva együtt forraljuk, majd a lángról levéve botmixerrel pürésítjük, 1 éjszakát, de legalább 3 - 4 órát állni hagyjuk, leszűrjük. A 2 evőkanál kókuszreszeléket félretesszük.
A kókusztejet fél dl kivételével felforraljuk, hozzáadjuk a nyírfacukrot, és a fél dl megmaradt tejben feloldott pudingot, besűrítjük. A tojássárgákat hőkiegyenlítéssel a krémes alaphoz kavarjuk, hideg vízbe állítva az egészet kihűtjük. Az ananászt meghámozzuk, felszeleteljük, késes aprítóban pürésítjük. A kihűlt krémes alaphoz hozzáadjuk a pürésített ananászt, a félretett kókuszreszeléket, alaposan összekavarjuk, óránként, félóránként átkavarva megfagyasztjuk.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Minden elismerésem a konyhatündérnek!♥

Kati írta...

Mamka, köszönöm, drága vagy :)

teller-cake írta...

De nagyon szuper, ügyes vagy, mindig csodálom a kreativitásod. :-)

Kati írta...

Teller - cake, köszönöm, igyekszem :)