2016. június 4., szombat

Kajszibarackos csokoládéfagylalt

Tömény kalória, de isteni finom :)


Hozzávalók: 20 dkg keserű csokoládé, 2, 5 dl növényi tejszín, 1 dl zsíros tejföl, 5 dkg vaj, 25 dkg mascarponé, 50 dkg kajszibarack, 2 evőkanál nyírfacukor.
Elkészítése: A barackot kis kockákra vágjuk, kevés vizet töltünk rá, puhára pároljuk, míg a leve besűrűsödik, hozzáadjuk a nyírfacukrot, kissé összerotyogtatjuk, félretesszük hűlni, néhány evőkanállal külön teszünk belőle a tálaláshoz. A tejszínt felmelegítjük, a tűzről levéve felolvasztjuk benne a csokoládét, majd a vajat, hagyjuk langyosodni.  Amikor kissé kihűlt hozzákeverjük a tejfölt majd a mascarponét. Műanyag dobozba töltjük, betesszük a fagyasztóba. Kb 1 óra múlva kivesszük a fagyról, átkavarjuk, örvényesen hozzákavarjuk a kihűlt barackpürét, a következő 1 órában még vagy kétszer átkavarjuk, és máris fogyaszthatjuk, nagyon gyorsan megköt, mégis finom, krémes marad. Tálaláskor leöntjük a megmaradt barackpürével.
Megjegyzés: Ha hosszabb idő után vesszük ki a fagyasztóból, kb. 15 percig hagyjuk engedni, majd kavarjuk át, máris tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

csipike írta...

Hoppá, hoppá, micsoda ízorgia! :-)

Kati írta...

Csipike, bizony, s finom is :)