2016. május 19., csütörtök

Epres, bodzavirágos morzsasüti

Nagyon szeretem az ilyen morzsasütiket, mert gyorsan elkészülnek, s nagyon finomak, a lágy gyümölcs s a ropogós tésztaréteg jól kiegészíti egymást :) Próbáltam egy kicsit egészségesebben elkészíteni, így került bele a zabpehelyliszt és a nyírfacukor, a vaj igaz, nem annyira diétás :)


Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 alma, 3 evőkanál nyírfacukor, 1 nagy bodzavirág. A morzsához: 12 dkg zabpehelyliszt, 12 dkg vaj, 2 evőkanál nyírfacukor, pici só.
Elkészítés: Az epret  megmossuk, kicsumázzuk, kettőbe vágjuk, az almát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy piteformát kivajazunk, elhelyezük benne az epret, az almát, megszórjuk a cukorral, és a bodzavirággal. A morzsa hozzávalóit az újbegyünkkel morzsásra dolgozzuk, az eper tetejére szórjuk, alufóliával lefödjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük míg az eper ragacsos levet enged, ekkor kifödjük, megpirítjuk a morzsát a tetején. Langyosan tálalva az igazi.

4 megjegyzés:

teller-cake írta...

Milyen szuper ötlet, meg is vettem! :-)

Névtelen írta...

Míg a szilva ��

csipike írta...

Nagyon finom!!! :-)

Kati írta...

Teller- cake, köszi :)
Névtelen, Isten hozott a blogomon, köszönöm az észrevételt, javítottam, igen van egy hasonló receptem a blogon szílvával, azt írtam át, úgy maradt bennt véletlenül a szilva. Gyere máskor is szívesen látlak :)

Csipike, bizony, köszi :)