2016. április 30., szombat

Zöldhagymás, kapros báránycomb

Egy nagyon, de nagyon finom tavaszi fogás. Mi nagyon szeretjük a bárányhúst.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 1 báránycomb, 5 - 6 zöldhagyma, 1 csokor friss kapor, só, bors, 10 dkg füstölt házi szalonna, kevés olaj. A körethez: 20 dkg fekete rizs, 1 hagyma, teáskanál pirospaprika, só, 50 dkg spenót, 7 - 8 cikk fokhagyma, kevés olaj, só.
Elkészítése: A báránycombot megmossuk, leszárítjuk, alaposan sózzuk, borsozzuk, éles késsel néhány mélyedést készítünk a húsba, amelybe egy - egy zöldhagymát szúrunk. Egy tepsit kiolajazunk, belefektetjük a combot, mellé rakjuk a megmaradt zöldhagymát, rászórjuk a kaport, ráöntünk kb 2 dl vizet, alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben puhára pároljuk, hústűvel ellenőrizzük. Amikor a hús megpuhult eltávolítjuk a fóliát, a húst megtűzdeljük a szalonnával, saját levével öntözgetve pirosra sütjük.


A fekete rizset  bő vízben puhára pároljuk, leszűrjük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kész rizst és a pirospaprikát, sózzuk, összemelegítjük. A fokhagymát kissé átpirítjuk az olajon, vigyázva, hogy ne égjen meg, rádobjuk a spenótot, sózzuk, csak addig pároljuk míg kissé összeesik. A báránycombot a spenóttal és a fekete rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: