2016. április 18., hétfő

Pitypang bimbó savanyítva

Az idén nagyon bepitypangosodtam :) Kipróbáltam a pitypang bimbó savanyítását egy nagyon egyszerű recept szerint, szerintem finom lett :)


Hozzávalók (kb 1, 5 dl - es befőttes üveghez): kb 2 maréknyi még ki nem nyílt pitypang bimbó, fél dl almaecet, fél dl víz, 2 teáskanál só, 1 hagyma, kis csokor petrezselyemzöld, 15 szem fekete bors, 2 kis sarab gyömbér, kevés citromhéj.
Elkészítése: A sót felolvasztjuk a vízben, összekeverjük az almaecettel. A bimbókat megmossuk, a fűszerekkel a befőttesüvegbe rétegezzük, felöntjük az ecetes - sós alaplével. Lehetőleg műanyag fedeles üvegbe tesszük, mert ha nem az ecet felrágja a fedőt. Kb. 2 hét után fogyaszthaó.

4 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Jaj, nagyon izgalmasnak hangzik és csinos is, ha itt lenne, biztos megkóstolnám!:)

Kati írta...

Tiffanylda, és finom is :)

sedith írta...

Izgalmasak ezek a receptek, tényleg, de rájöttem, én meg tudok lenni nélkülük. Kipróbáltam a palacsintatésztában kirántott virágot, bele is haltam volna, ha nem tehetem meg :P, és bár nem mondhatom, hoyg rossz volt, azért nem volt semmilyen különleges íze. Vagyis de, a száránál nagyon keserű volt. Vagy valamit nem csináltam jól, vagy a mi ízlésünkkel van a baj. Végülis megettem az összeset (a többiek a kóstolón túl nem kértek többet :) ), de, mint írtam, megleszek nélküle is. :) Remélem, nem baj, hoyg leírtam.

Kati írta...

Sedith, persze, meg lehet lenni nélkülük, nem is arról van szó, de miért ne próbáljam ki, ha van lehetőségem rá. Ezt a bimbót pl felhasználtam savanyúságként, készítettem vele sült csirkét, aminek egy különleges, plussz ízt adott. A virág kisütve pedig nekem nagyon ízlett, s én nem éreztem keserűnek egyáltalán. Nem baj, hogy leírtad :) Én mindig is szerettem kisérletezni ilyen vadvirágos, vadnövényes ételekkel :) S mikor van lehetőségem, meg is teszem :) Ma is eszembe jutott pl egy ilyen bodzával vagy akáccal :)