2016. április 6., szerda

Pereszke gombás, pitypang virágos rántotta

Ismét pitypang és finom tavaszi gomba, amit nagymamám küldött :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 nagy maréknyi pereszke gomba, 5 -6 pitypang virág, 4 tojás, néhány szál petrezselyemzöld, só, bors, kevés olaj. A salátához: 10 dkg friss juhsajt, 1 hagyma, 1 maréknyi saláta, 3 - 4 pitypang virág, 3 - 4 ibolya, só, olívaolaj.
Elkészítése: A gombát megmossuk, felszeleteljük, az olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük a sóval, a pitypang virágjának szirmaival, a finomra aprított petrezselyemzölddel, a gombára öntjük, kocsonyásra sütjük. A sajtot kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, összekeverjük a salátával, a pitypang virágjának szírmaival, az ibolyával, sózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A rántottát a salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: