2016. április 23., szombat

Háromszoros élvezet

Édesanyám sütötte, az ő keze munkája, nagyon finom :)


Hozzávalók: a piskótához: 7 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 4 púpozott evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, néhány csepp ecet. A krémhez: 7 tojássárgája, 25 dkg cukor, 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 10 dkg étcsokoládé. A tetejére:15 - 20 dkg háztartási keksz, 1 dl főzött kávé, kókuszreszelék.
Elkészítése: A tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük az ecettel, majd a cukrot apránként adagolva hozzá teljesen kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a darált dióval, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőfokon 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd a tejet hozzáadva, gőz fölött sűrűre főzzük, hagyjuk langyosra hűlni. Amikor kihűlt hozzákavarjuk a margarint, majd a krémet két részre osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk a felolvasztott csokoládét.
A piskótára először rákenjük a világos krémet, ezt befedjük a kávéba mártogatott keksszel, rákenjük a csokis krémet, a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Pár órát pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehet, a dicséret ezek szerint Anyukádé :-)

Kati írta...

Katalin, igen, ezt ő sütötte :) Köszönjük :)