2016. április 14., csütörtök

Epres pizza

Egyszerű, de mégis különleges, annak, aki szereti a hús - gyümölcs párost :)


Hozzávalók (4 kisebb pizzához): 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 2 evőkanál olívaolaj; a feltéthez: 4 csirke felsőcomb, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 8 – 10 eper, 15 dkg juhsajt, kb 1 dl tejföl, kis csokor petrezselyemzöld, só. 
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és 75 - 80 ml langyos vízzel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, az élesztős vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek valót. A csirkecombokat sózzuk , borsozzuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, a húst leválasztjuk a csontról, szálkásra tépkedjük. A szalonnát kockára vágjuk, kissé megpirítjuk.  Az epret szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. Amikor a tészta megkelt 4 részre osztjuk, négy közepes kört nyújtunk belőle, előmelegített sütőben kissé elősütjük.  Megrakjuk feltéttel a következő sorrendben: tejföl, sajt, csirkehús, szalonna, eper és ismét sajt. Előmelegített sütőben, közepes lángon, a legalsó rácson 10 - 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor petrezselyemzölddel diszítjük.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Hú,ez valami fenséges lehet!!!!!én nagyon szeretem a húst gyümölccsel,befőttel.

Kati írta...

Mamka, köszi, finom is volt :)