2016. április 7., csütörtök

Chorizo al Vino Tinto vagyis Vörösborban dinsztelt spanyol kolbász

A tapas a spanyol gasztronómia egyik jellegzetessége (ejtsd: tápász). A legtöbb bárban és étteremben a szeszes italok mellé szolgálják fel. A tapas rendkívül sokféle, tulajdonképpen bármiből lehet tapas, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb. Az itt élők gyakran beülnek kedvenc bárjukba, és borozgatás mellett egy-egy falatnyi tapast rágcsálnak. A szó eredetének legelterjedtebb változata szerint annak idején a boros poharakra kistányért raktak, hogy ne szálljon bele a por vagy ne másszanak bele ízeltlábúak. Ezekre a kistányérokra, fedőkre rakták azokat az apró falatokat, amelyeket a bor mellé fogyasztottak. A fedő spanyolul tapa, s valószínűleg innen ered a tapas elnevezés. (Forrás: Wikipédia)
Ilyen tapas amit én készítettem is, nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 25 dkg chorizo kolbász, 2 dl száraz vörösbor. Kenyér a tálaláshoz.
Elkészítése: A kolbászt villával több helyen megszúrkáljuk. A bort felforraljuk, beletesszük a kolbászt, 20 percig lefödve, alacsony lángon dinszteljük. Ezután a kolbászt kivesszük a borból, karikára vágjuk, teflonos serpenyőben kissé megpirítjuk, ráöntjük a maradék bort, fedő nélkül addig dinszteljük, amíg a bor teljesen elpárolog róla. Kenyérrel tálaljuk. Fogpiszkálót is adunk a tálaláskor, így könnyen felszúrva fogyasztható.

3 megjegyzés:

yanmaneee írta...

kd shoes
stephen curry shoes
air jordans
hermes birkin
bape hoodie
lebron 17 shoes
supreme clothing
off white hoodie
lebron shoes
paul george shoes

readoa írta...

view publisher site Louis Vuitton replica Bags Website replica bags china try this web-site Ysl replica handbags

Unknown írta...

read y7t50e4f94 replica bags online replica bags philippines wholesale replica bags pakistan find this y5x99s3f75 replica bags in delhi informative post q6s18z2v90 aaa replica bags 7a replica bags philippines