2016. március 19., szombat

Tavasztündér torta

Napjainkban egyre nagyobb divatja van az ún. meztelen vagy pucer tortáknak, amelyeket általában csak gyümölcsökkel vagy természetes virágokkal diszítenek.  Ilyen tortát mi is könnyen készíthetünk otthon, hiszen nem nehéz megsütni, mégis mutatós, sikerérzetet nyújt elkészítőjének, finom ízeket az elfogyasztónak.


Hozzávalók a tésztához (34 * 23 cm –es tepsihez): 50 dkg liszt, 30 dkg cukor, 2 dl olaj, 2 dl tejföl, 3 tojás, 2 teáskanál  sütőpor, csipetnyi só, 1 doboz ananászbefőtt, 1 citrom lereszelt héja. A krémhez: 2 dl tejszín, 25 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj. A diszítéshez: Kerti árvácska.

Elkészítése:
1.       Az ananászt leszűrjük, késes aprítóban pürésítjük.
2.       Előkészítjük a sütemény hozzávalóit: a lisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a tejfölt, a sütőport, az ananászt.
3.       A tojást simára keverjük a cukorral, az olajjal, a sóval, citromhéjjal, majd a tejföllel, míg jó habos lesz.
4.       A nedves masszához fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
5.       Végül a masszához keverjük az ananászt is.
6.       A masszát kétfele osztjuk, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, két lapot sütünk (kb 15 perc alatt).
7.       Miután a lapok kihűltek tortagyűrű vagy egy nagyobb tejfölös doboz segítségével négy egyforma kört vágunk ki.
8.       A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, simára kavarjuk, majd levéve a tűzről hozzákavarjuk a vajat is, hagyjuk egy keveset langyosodni.
9.       Amikor a krém kissé langyosodott megtöltjük vele a lapokat, ha szükséges egy tortatűvel átszúrjuk, hogy ne csússzanak szét. Tálalás előtt a virágokkal diszítjük.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De aranyos kis torta! Nemrég én is sütöttem egy pucér szélű tortát, tetején egy kis gyümölccsel, csak még nem került rá a sor, hogy felkerüljön :-)

csipike írta...

Már a torta elnevezése is tündéri :-), finom a tésztája, almával ettem hasonlót.

Kati írta...

Katalin, majd megnézem nálad, biztos szép :) Köszi :)

Csipike, köszi, de jó ötlet az alma is :)