2016. március 30., szerda

Pivovarský guláš vagyis Cseh sörös gulyás

Tavaly áprilisban megadatott, hogy Prágában tölthettünk néhány napot, megkóstoltuk és nagyon szerettük a cseh konyhát, sőt a kedvenc törzshelyünket is megtaláltuk. Most ismét megkívántam azokat az ízeket, s olyan jólesett, hogy sikerült ugyanazt az ízvilágot megfőzni. Nagyon finom lett az egyik kedvencünk a cseh sörös gulyás. Ha Prágában jártok ki ne haggyátok, de a recept segítségével akár otthon is megkóstolhatjátok.


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 80 dkg növendék hús, 3 közepes hagyma, 1 paradicsom, 1 evőkanál liszt, 5 cikk fokhagyma, 2 dl barna sör, só, bors, pirospaprika, 2 - 3 babérlevél, 1 teáskanál szárított majoranna, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a kockára vágott húst,  fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk,  megszórjuk a liszttel és a majorannával, felöntjük 2 dl vízzel és a sörrel, lassú tüzön puhára pároljuk, míg a leve teljesen besűrűsödik. Ha szükséges a vizet pótoljuk közben. Knédlivel tálaljuk.

3 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Imádjuk! :) Ha Prágában járunk, ez az első, amit megkóstolunk, mint "nevezetességet"! :D A knédlit hogy csinálod?

Kati írta...

Tiffanylda, jó nektek, hogy többször is járhattok ott :) De nem panaszkodom, örvendek, hogy mi is láthattuk, érezhettük ezt a csodás várost. A knédli receptje is felkerült ma :) Puszi :)

Marika írta...

Sziasztok, a hétvégén voltunk Csehországba és ettünk cseh "gulast". Nagyon ízlett, de a receptben mi az a "növendék hús????? A receptet mindjárt ki is másolom.