2016. március 10., csütörtök

Citromos nyúlcomb

Egy nagyon finom nyúlsültet sikerült ma készíteni, és még én is ehettem belőle :)


Hozzávalók(2 - 3 személy részére): 4 nyúlcomb (2 első, 2 hátsó), fél citrom, fél lime, 2 hagyma, fél póréhagyma, 10 dkg zeller, só, bors, kevés olaj. A körethez: 50 dkg lila krumpli (vagy normál krumpli), kevés olaj, só, perezselyemzöld.

Elkészítése: A nyúlcombot sózzuk borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, a karikára vágott póréhagymát, a kis kockára vágott zellert, ráfacsarjuk a citromok levét és hozzátesszük a kifacsart citromokat is. Felöntjük 3 - 4 dl vízzel, alacsony lángon puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha szükséges a vizet pótoljuk közben. Közben a krumplit héjában puhára főzzük, meghámozzuk, kevés olajon átpirítjuk, sózzuk, megszórjuk a  finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: