2016. február 4., csütörtök

Grépfrútos rizspuding


A rizspuding az indiai konyha egzik jellegzetes édessége, csak ők sokkal fűszeresebben készítik, cardamom, rózsavíz, pisztácia jár bele. Én most nagyon, de nagyon gyümölcsösen készítettem.


Hozzávalók (4 személy részére): 9 dkg rizs, 8 dl tej, 4 – 5 evőkanál cukor, pici só, 1 grépfrút, 1 gránátalma.
Elkészítése: A tejet vastag aljú edényben felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, takaréklángon puhára főzzük. Amikor a rizs megpuhult és a tejet magába szívta hozzáadjuk a cukrot, a lángról levéve botmixer segítségével pürésítjük, hagyjuk langyosra hűlni. A grépfrútot meghámozzuk, kifilézzük, kis darabokra tépjük, a gránátalma magjait is kiszedjük. A gránátalma magok felét egy evőkanál hátával kipréseljük, leszűrjük. Amikor a puding langyosra hűlt, hozzákeverjük a grépfrútot és a gránátalma levét. Gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Szuper! Más gyümölccsel is biztos finom. Ki fogom próbálni.

Nelli írta...

Szuper! Más gyümölccsel is biztos finom. Ki fogom próbálni.

Kati írta...

Természetesen, más gyümölccsel is működik, csak ez most itt a téli szezonban ezzel készült, de el tudom képzelni színben meg ízben áfonyával pl :)