2016. február 21., vasárnap

Garibaldi - szelet

Ez egy nagyon finom, régies ízvilágú recept, az elkészítése is nagyon könnyű.


Hozzávalók(34 * 23 cm - es tepsihez): 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 14 dkg vaj, 1 tojás, 2 teáskanál sütőpor. A habhoz: 4 tojás fehérje, 5 dkg cukor, 20 dkg darált dió. Plusz: fél befőttes üveg barackdzsem.
Elkészítése: A lisztet és a cukrot elmorzsáljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és a sütőport, könnyű tésztát gyúrunk. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a darált diót. Amikor a tészta megsült kivesszük  sütőből, megkenjük a dzsemmel, rásimítjuk a diós habot, visszatesszük a sütőbe, 4 - 5 percig sütjük, amíg a hab kissé megpirul. Kihűlve szeleteljük.

3 megjegyzés:

Monika írta...

Nekem hasonlít a borzás kata sütire,így sebtében,vagy nem?:)
Hogy vagy???? Puszillak! Nagyon bájos a profilképed!

Zsuzsa írta...

Ezt nálunk Londonista sütinek hívják.

Kati írta...

Mamka, lehet, olyat még nem sütöttem, de jó ötletet adtál :) Amúgy is én is mindig borzas vagyok :)

Zsuzsa, igen? Lehetséges :) Akkor méginkább szeretem, én is londonista vagyok :)