2016. február 16., kedd

Főtt hús paradicsomszósszal

Hagyományos. Szeretjük.



Hozzávalók (5 – 6 személy számára): 1 tyúk java, 1, 5 kg krumpli, 0, 5 liter paradicsomlé, só, bors, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, szárított petrezselyem- és zellerlevél, kevés olaj.
Elkészítése: Ebben a receptben a húst nem külön főzzük, hanem a húslevesben főtt húst tálaljuk a krumplival és a paradicsomszósszal, így tanultam nagymamámtól, édesanyámtól, így semi sem megy kárba, és egyszerre megvan a leves és a második is.
Tehát a húst puhára főzzük a húslevesben, amikor a levest leszűrjük, a húst félretesszük, melegen tartjuk.
A krumplit héjában megfőzzük, amikor langyosra hűlt nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pirospaprikát kissé megfuttatjuk kevés olajon, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáforgatjuk a lereszelt krumplit, sózzuk, összemelegítjük.
A lisztet rózsaszínre pirítjuk kevés olajon, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, a szárított zöldekkel fűszerezzük, besűrítjük. A melegen tartott főtt húst a krumplival és a paradicsomszósszal tálaljuk.




2 megjegyzés:

María írta...

Mi is szeretjük ezt az összeállítást, igaz inkább törtkrumplival vagy krumplipürével. Érdekes a reszelt krumpli, nekem ez újdonság, de nagyon tetszik.

Kati írta...

María, köszi :) Egyszer ha lesz kedved próbáld ki ezt a krumplit, nagyon finom.