2016. február 7., vasárnap

Darázsfészek (diós vagy fahéjas töltelékkel)

Szeretem :)


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 3 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott margarin, só. A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor , 20 dkg margarin. A fahéjas töltelékhez: kb  10 dkg fahéj, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin. A locsoláshoz: Fél liter langyos tej, 5 evőkanál cukor.
Elkészitése: A hozzávalókból a margarin kivételével közepes keménységű tésztát gyúrunk, fakanállal jól kidolgozzuk, végül beledolgozzuk az olvasztott margarint is. Fél óráig meleg helyen pihentetjük.  Közben előkészitjük a tölteléket. A dióshoz a margarint elkeverjük a cukorral és a darált dióval. A fahéjashoz a fahéjat elkeverjük a cukorral.  Amikor megkelt a tészta 3 részre osztjuk, egyenként vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint megkenjük a töltelékkel (a fahéj rászórása előtt a kinyújtott tésztát megkenjük a margarinnal), összesodorjuk és két újjnyi szeletekre vágjuk, kivajazott tepsibe helyezve még keveset hagyjuk kelni, majd előmelegitett sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Amikor félig megsült meglocsoljuk a cukros tejjel, majd még visszatesszük sülni.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ezt én is nagyon szeretem!

Kati írta...

Katalin, én is, köszi :)