2016. február 29., hétfő

Dalmát - szelet

Én igaz nem ettem belőle, mert diétázom, de az illata nagyon jó volt, szüleim szerint az íze is.


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg csont nélküli sertéshús, 2 hagyma, 2 – 3 paradicsom, 1 dl fehérbor, kevés olaj, só, bors, őrölt köménymag, szárított majoránna. A körethez: 1 kg krumpli, kevés olaj, só, őrölt köménymag.
Elkészítése: A jól kivert, sóval, borssal fűszerezett hússzeleteket forró olajban hirtelen kisütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, , egy – egy csipet majoránnát és köménymagot és az apró kockára vágott paradicsomot. Hozzáöntjük a bort és kevés vizet, fedő alatt puhára pároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, megszórjuk a köménymaggal, a forró olajon átmelegítjük.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet! Szép a fejléced! Kati most otthon vagy?

Kati írta...

Éva, bizony finom volt. Köszönöm :) Közbül Prága egyik gyönyörű hídja a Károly- híd látható. Igen, itthon vagyok jelenleg.