2016. február 9., kedd

Csöröge

Most jöttem rá, hogy ma már húshagyókedd, a farsang utolsó napja, így én is hoztam egy farsangi süteményt, egy csörögét, igaz nem kelt tésztából készült, hanem sütőporral, de nagyon finom


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojássárgája, kb 1, 5 dl tejföl (amennyit a tészta felvesz), 15 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet, 1 citrom lereszet héja, pici só, 2 teáskanál sütőpor.

Elkészítése: A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, míg egy keményebb tésztát kapunk, 40 - 50 percig meleg helyen pihentetjük. A pihentetés után 2 - 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk, majd 15 cm hosszú és 2 - 3 cm széles csíkokat vágunk, a közepébe egy lyukat metszünk, és a tészta egyik végét áthúzzuk rajta. Bő forró olajban kisütjük.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Szépek lettek a csörögéid! Idén gyorsan elmúlt a farsangi időszak, de fánkot lehet enni évben, úgyhogy nagyon jó hogy ezt is hoztad :-)
Jó lett az új fejléced, tetszik!

Kati írta...

Katalin, így igaz, bármikor lehet enni :) Köszi :)