2016. február 23., kedd

Csicsóka csipsz sütőben

A csicsóka fogyasztása mindenkinek ajánlott, aki egészségesen szeretne táplálkozni, nagy rosttartalma miatt laktató hatású fogyókúrázóknak étrendjébe is érdemes beiktatni. Többek között én is ezért fogasztom, és igyekszem többféle formában elkészíteni. Így csipszként nagyon ízlett nekem :)


Hozzávalók: kb 60 dkg csicsóka gumó, 1 - 2 evőkanál olívaolaj, só.
Elkészítése: A csicsóka gumókat alaposan megmossuk, uborkagyalun legyaluljuk, sózzuk, összekeverjük az olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, úgy hogy a szeletek ne fedjék lehetőleg egymást, előmelegített sütőben, közepes hőfokon ropogósra sütjük. Közben forgassuk, mozgassuk meg ha szükséges.

2 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Milyen jó ötlet, eszembe nem jutott volna! :) Köszi! Ezek után édesbugonyából is lehet, igaz?

Kati írta...

Tiffanylda, köszi, szerintem igen :) Meg ugyanígy lehet almából, padlizsánból, cukkiniből :)