2016. február 12., péntek

Brokkoli mini pizza

Egy újabb egészséges finomság, ehető A Candida- és Dukán - diétában is, ha sovány sajttal készítjük. Gluténmentes is. Ráadásul nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 hagyma, 1 evőkanál tökmagliszt (el is hagyható), 25 dkg sajt (kecskesajt), 2 tojás, só, bors, petrezselyemzöld.
A feltéthez: 1 kis doboz tonhal saját levében, 1 hagyma, fél kápia paprika, 10 dkg sajt.
Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük, késes aprítóban megdaráljuk, a hagymát és a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük, a tojást kissé felverjük. Egy nagyobb tálban összekeverjük a brokkolit, a tökmaglisztet, a sajtot, a hagymát, a tojást, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, míg egy összeálló masszát kapunk. A masszából 6 - 7 kis gombócot formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kis körökké lapítjuk a tenyerünkkel, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 - 20 perc alatt megsütjük, amíg pirulni kezd. Ekkor rátesszük a feltétet, lecsepegtetett tonhalat, a paprika szeleteket, a hagymát, a reszelt sajtot, s még kb 5 percig visszatesszük a sütőbe, míg a sajt ráolvad.

Nincsenek megjegyzések: