2015. december 29., kedd

Olajbogyós csirkecomb

Ahogy ígértem ismét olajbogyó :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 csirke felső comb, 20 dkg mag nélküli zöld olajbogyó, 4 közepes hagyma, kevés olaj, só, bors. A körethez: 8 közepes krumpli, 5 dkg sajt, só, kevés olaj.
Elkészítése: Az olajbogyót 3 – 4 órára tiszta vízbe beáztatjuk, majd leszűrjük, hogy a sósságából veszítsen.  A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkecombot, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet töltünk rá, puhára pároljuk. Amikor a csirkecomb már majdnem megpuhult hozzáadjuk az olajbogyót, együtt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A krumplit meghámozzuk, éles késsel harmonika – szerűen bevagdossuk, megkenjük olajjal, sózzuk, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Végül ráreszeljük a sajtot s néhány perc alatt ráolvasztjuk.

1 megjegyzés:

Patrícia írta...

Olyan jó recepteket posztolsz mostanában :) Imádom az olajbogyót. :)