2015. szeptember 4., péntek

Párolt savanyú káposzta

Egyszerű és nagyszerű :)  Szeretjük étel :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 kg savanyú (sarvalt)káposzta, 1 hagyma, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:  A hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a lecsepegtetett savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, vizet töltünk rá, puhára pároljuk.

Megjegyzés: Sült szalonnával, kolbásszal tálalva önálló fogásként is tálalhatjuk, de sült húsok mellé. Köretként is kiváló. Ha a képoszta már nagyon savanyú mossuk át tiszta vízben, akár többször is. Ha a savanyú káposztánk csombor és kapor nélkül készült, adjunk a káposztához egy kis csokorral ezekből is.

1 megjegyzés:

Patrícia írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük :) Mi csombor és fahéj nélkül esszük, fokhagymát rakok bele. :) Ha tudom,jó szárazra piritom, és akkor igazi köret. Nagy keletje van nálunk is :)