2015. augusztus 18., kedd

Tárkonyos zöldborsó leves

Könnyű kis finom leveske :)

 

Hozzávalók (4 személy részére): 25 dkg friss zöldborsó, 15 dkg csemege kukorica, 1 hagyma, 20 dkg házi készítésű füstölt kolbász, 4 tojás, só, bors,2 – 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál ecetben, sóban eltett tárkony, 2 evőkanál ecet.  A rántáshoz: a kolbász kisült zsírja, 2 evőkanál liszt, 1, 5 dl tej, kevés pirospaprika.

Elkészítése: A kolbászt karikára vágjuk, kevés vizet töltve rá megpároljuk, majd megpirítjuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, feltöltjük kb, 1, 5 liter langyos vízzel, amikor felforr hozzáadjuk a zöldborsót, a leszűrt csemege kukoricát, a megpirított kolbászt, a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a borsó megfőtt beleütjük a tojásokat, nem kavargatjuk a levest éhány percig, hogy a tojások egyben maradjanak.  A kolbász zsírján kissé megpirítjuk a lisztet, a lángról levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel és a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül az ecettel savanyítjuk.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó tartalmas leves!

Anazar írta...

Szeretem a tárkonyt levesbe (is)!

Kati írta...

Katalin, igen :) Köszi :)

Anazar, én is, pedig régebb nem szerettem :)