2015. augusztus 8., szombat

Lazacos gombaleves 2

Különleges :)


Hozzávalók: (4 személy részére): 50 dkg gomba, 1 doboz csemege kukorica, 3 közepes sárgarépa, 1 hagyma, 1 tojássárgája, 3 dl tejföl vagy natúr joghurt, 10 dkg füstölt lazac,  3 – 4 zsályalevél, fél citrom leve, kevés vaj és olaj, só, bors.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott sárgarépát, puhára főzzük. Amikor a sárgarépa már majdnem megpuhult hozzáadjuk a kukoricát a levével együtt, a felszeletelt gombát, a kockákra vágott lazacot, sózzuk, együtt puhára főzzük. A tojássárgát simára kavarjuk a tejföllel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük, borsozzuk, a tűzről levéve a citromlével savanyítjuk. A vajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályaleveleket, tálaláskor a leves tetejére öntjük.

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez valóban különleges :-) Ránézésre nagyon guszta, biztos finom is!

Razana írta...

Kérek, kérek!

Kati írta...

Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)

Kati írta...

Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)

Kati írta...

Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)

Kati írta...

Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)