2015. július 1., szerda

Tárkonyos, cukkinis sárgaborsó leves

Első alkalom sárgaborsóra :) Nagyon finom, nyárias a cukkinivel, tárkonnyal :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére):40 dkg kicsontozott pulykacomb, 15 dkg sárgaborsó, 2 kisebb cukkini, 2- 3 maréknyi saláta, 1 hagyma,só, bors, kis csokor friss tárkony; a rántáshoz: 1 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, 1, 5 dl tej.

Elkészítése: Kb. 2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a sárgaborsót, együtt puhára főzzük. A cukkinit karikára vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. Amikor a hús és a borsó is megpuhult hozzáadjuk a megpirított cukkinit és a kézzel összetépdesett salátát, a finomra aprított tárkonyt, még 5 percig együtt főzzük. Közben elkészítjük a rántást: a lisztet megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan feltöltjük kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzáadjuk a tejet, besűrítjük vele a levest.

1 megjegyzés:

Razana írta...

Leveske bizony jól esik ilyen melegben :-)