2015. június 30., kedd

Töltött fehér padlizsán

Sok érdekes dolgot találni itt Londonban, mint pl ez a fehér padlizsán, ami engem nagyon megfogott, szép fehér kívül, belül, sajnos a sütéssel barnul, de hát ez így van rendjén. Az íze nem annyira jellegzetes, mint a lila padilzsáné.


Hozzávalók (2 személy részére): 2 közepes fehér (vagy lila )padlizsán, 50 dkg gomba, 15 dkg császárszalonna, 6 – 8 koktélparadicsom, 2 szál zöldhagyma, só, bors, kevés olívaolaj.
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettőbe vágjuk, teáskanállal vagy fagyiskanállal a közepét kivájjuk úgy, hogy egy fél cm-es rész maradjon a héjon. Az előkészített padlizsánt megkenjül olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, előmelegített sütőben megsütjük, amíg kissé megpirul. A császárszalonnát felkockázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk tovább. Amikor a gomba megpirult hozzáadjuk a palizsán kivájt és apróra vágott húsát, készre pirítjuk. A megpirított padizsánokat olívalajjal kikent tepsibe helyezzük, megtöltjük a gombás töltelékkel, megszórjuk a finomra aprított zöldhagymával, a négybe vágott koktélparadicsommal, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.

Mejegyzés: Természetesen lila padlizsánból is kitűnő, a fehér padlizsánnak kevésbé jellegzetes az íze, a húsa viszont szép fehér.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Érdekes ezzel a fehér külsővel de nagyon finom lehet ahogy olvasom a hozzávalókat!

Katalin írta...

Nagyon jó recept, klasszul néz ki :-) Csupa finomsággal van megtöltve!

csipike írta...

Fehérről még én sem hallottam, a recept nagyon finom, elmentettem :-)