2015. június 11., csütörtök

Sárgadinnye saláta

Imádom a sárgadinnyét.


Hozzávalók (2 személyre): 1 kisebb sárgadinnye, 25 dkg áfonya, 15 dkg kecskesajt vagy más lágy sajt, 1 – 2 citromkarika, néhány szál levendula.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a hozzávalókat: a dinnyét, az áfonyát, a sajtot, a citromot, a levendulát.
2.       A dinnye tetejét kalapszerűen levágjuk, a magját kiszedjük.
3.       A dinnye húsából egy fagyiskanál segítségével kis gömböket, félgömböket vágunk.
4.       A kivájt dinnye szélét egy éles késsel kicsipkézzük.
5.       Az áfonyát megmossuk.
6.       A sajtot felvágjuk.
A dinnyegömböket és az áfonyát a kivájt dinnyébe helyezzük, megszórjuk a levendulával, citromkarikákkal diszítjük.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Ne is mond, egymagam megeszek egy dinnyét, annyira finom édest sikerült venni eddig.