2015. május 7., csütörtök

Mini töltött krumpli

Angolul jacket potato- nak nevezik ezt az angol jellegzetességet, igazából héjában sült krumpli, amit mindenféle finomsággal lehet tálalni. Most makrélával készült.


Hozzávalók (2 személy részére): 35 dkg újkrumpli, só, bors, olívaolaj, 12 dkg olajos makréla befőtt, 2 újhagyma, 5 dkg kecskesajt (vagy más puha sajt), maréknyi rukkola és 2 szelet lime a tálaláshoz.

Elkészítése: Az újkrumplit megmossuk, az egyik oldalán kereszt formában bevágjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajban jól átforgatjuk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük. A makrélát leszűrjük, villával összetörjük, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, az összemorzsolt kecskesajtot, sózzuk, borsozzuk. A megsült krumplit a bevágásnálóvatosan kissé megnyitjuk, megtöltjük a halas töltelékkel. A mini töltött krumplit rukkolaágyon, lime szeletekkel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Jujj,de jól néz ki és mennyire fincsi lehet!!!!!! Köszönöm!!!!!Puszi!

Katalin írta...

Nagyon guszta! Már igazi angol lady lesz belőled, annyi angol finomságot készítesz :-) :-)