2015. április 1., szerda

Sült hal cavolo neroval

Egy újabb káposztaféle felfedezése, kedvenc lett :)
A cavolo nero a leveles kel egyik termesztett formája, Olaszországból, Toszkánából származik, minden olyan étel elkészíthető belőle ami a hagyományos káposztákból. Ugyanakkor használják a spenót helyettesítésére is, bár ízben különbözik tőle, de a fokhagyma ugyanolyan jó kísérője, mint a spenótnak. Az íze a fodros kel ízéhez hasonló, enyhén édeskés utóízzel.


Hozzávalók (2 személyre): 50 dkg filézett tengeri hal, 50 dkg cavolo nero káposzta, 4 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 6 cikk fokhagyma, só, bors, 5 dkg cheddár (vagy más) sajt, néhány szelet citrom a tálaláshoz.
Elkészítése: A cavolo nero káposzta keményebb levélnyeleit levágjuk, megmossuk, kb 1, 5 liter enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a vizet enyhén kinyomkodjuk belőle. 3 cikk apróra vágott fokhagymát megdinszelünk az olívaolajon, de vigyázzunk, ne égjen meg, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk az olajban, melegen tartjuk. A másik három cikk fokhagymát megdinszteljük a vajon, a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukon megpirítjuk a fokhagymás vajban. A halszeleteket a káposztával tálaljuk, tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal és a citromlével.

Megjegyés: Ha nem jutunk hozzá ilyen káposztához, a fenti receptben is helyettesíthetjük a spenóttal, az elkészítési mód ugyanaz.

1 megjegyzés:

Razana írta...

Mi is kedveljuk, utos egy novenyke, tele minden joval, calcium, beta carotene, vitamin C ;-)