2015. március 27., péntek

Tonhalas spagetti

Már másodjára készítettem két hét alatt, mert az elsőt nem tudtam lencsevégre kapni, úgy elfogyott, a Párom azt mondta a legjobb spagetti - szósz amit valaha készítettem. De csakis jó minőségű tonhal konzervből készítsétek :)


Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg jó minőségű dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 1 közepes póréhagyma, 3 dl tejszín, , 3 – 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint 3 – 4 csepp Tabasco – szósz, 25 dkg spagetti, 10 dkg cheddár (vagy más) sajt.

Elkészítése:  A tonhalat és a kukoricát leszűrjük. A póréhagymát karikára vágjuk, a felforrósított olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a tonhalat, a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk felforrósoni, hozzáöntjük a tejszínt, tetszés szerint pikánssá tesszük a Tabasco – szósszal, néhány perc alatt besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított petrzselyemzöldet. A spagettit enyhén sós vízben, 2 – 3 evőkanál olívaolajat hozzáadva fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük. A spagettit a tonhalas szósszal tálaljuk, tálaláskor megszórjuk sajt forgácsokkal.

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Próbáld ki majd egyszer fűszeres paradicsomszószosan is, na azzal is valami isteni, tetejét megszórva olívabogyóval és rengeteg sajttal:-)))

Roza írta...

Kati, nagyon étvágygerjesztő, annyi szent!:)

Gerdi írta...

Ez nekem nagyon tetszik, remélem, a családnak is fog! :-)