2015. március 9., hétfő

Színes hímzőfonallal díszített tojások és drótból készült virágok

És akkor készüljünk húsvétra... A tojások és a virágok is a lánytesóm Kádár Éva Kinga kreativítását, kezét dícsérik, ő készítette el ezeket még az elmúlt év húsvétjára. Szerintem csodaszépek :) Gratulálok Tesó :)





Színes hímzőfonallal díszített tojások

Hozzávalók: világos héjú tojások, színes hímzőfonal, dekupázs ragasztó, ecset, olló, szeg, kupak, fogpiszkáló, szabó mérőszalag, ceruza.
Elkészítése: A tojást megmossuk, a két csúcsán egy kisebb szeg segítségével óvatosan lyukat fúrunk, a tartalmát kifújjuk. A tojás azon felületét ahová ragasztani szeretnénk bekenjük az ecset segítségével a dekupázsragasztóval, majd nekikezdünk a kiválasztott minta alapján felvinni a fonalat. Ha a minta bonyolultabb a mérőszalag és a ceruza segítségével berajzolhatunk támpontokat. A fonal könnyebb eligazításában segítségünkre lehet a fogpiszkaló és egy kupak amire ráhelyezzük a tojást, viszont ezek nelkül is megoldható.

Drótból készült virágok

Hozzávalók: vékony ékszerekhez való drót, színes körömlakk, ceruza, ujságpapír
Elkészítése: Vágunk a drótból egy kb. 20cm hosszú darabot. A drótnak a ceruzára tekerésével virágszirmokat formálunk. Ezt ismételjük a kívánt mennyiségű sziromszámig. Majd a kerek szirmokat kissé hosszanti irányba megigazíthatjuk, meghajlíthatjuk, hogy élethűbbek legyenek. Ráhelyezzük ezután a virágot az ujságpapírra és a virágszirmokon egyenként óvatosan végighuzzuk a körömlakk ecsetjét, míg megragad a sziromformában a körömlakk. Ha a körömlakk állaga nagyon híg kicsit nehezebben marad meg a sziromban, de egy - két probálkozás után sikerülni fog. Az első réteg körömlakktól a szirom színe még nem biztos hogy teljesen egyenletes lesz, ezért miután megszáradt az első réteg ujabb réteget vihetünk rá.

Megjegyzés: A drótból készült virágok a színes hímzőfonallal díszített tojások fotóján a kosárka szélére erősítve láthatóak, de bármit díszíthetünk velük.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Gyönyörűek, gratulálok a tesódnak! Nagyon ügyes!

teller-cake írta...

Csodálatosak! Kár, hogy az ilyesmihez semmi türelmem... De nézni szeretem őket. :-)

María írta...

Ezek tényleg igazi hímes tojások. Gyönyörűek. Gratula Tesódnak!

Zsófi írta...

Én is gratulálok, csodaszépek!