2015. március 2., hétfő

Nanuk

Ezt a süteményt és a következőket is amiket felteszek édesanyám sütötte, mert sajnos itt Londonban nincs lehetőségem ilyen süteményeket készíteni még egyelőre. A fotót pedig most a lánytesóm, Kinga készítette. Köszönöm anyu és tesó :)


Hozzávalók (34X25 cm-es tepsihez): 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 7 evőkanál jó erős, aromas presszós kávé, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor. A krémhez: 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudding, 3 – 4 evőkanál + 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 25 dkgvaj vagy margarin, csipetnyi só, 3 – 4 kocka csokoládé.

Elkészítése: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral valamint a kávéval, hozzáadjuk a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan hozzáforgatjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. A krémhez: a tojássárgáját elkavarjuk a cukorral és a tejjel, hozzáadjuk a pudingot, gőz fölött  folyamatosan kavargatva péppé főzzük. Amikor a pép kihült kézi mixerrel hozzáadjuk a cukorral simára kavart vajat. Amikor a piskóta kihűlt a rásimítjuk a krémet, a tetejére reszeljük a csokoládét.

2 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Isteni lehet! Ismerek hasonlót, de az diókrémes. Ki fogom próbálni ezt is. Még nem csináltam ilyen pudingos krémet, itt az ideje! Köszi:)

fenci írta...

Jól néz ki! azt hiszem megvan az egyik húsvéti krémesem :-)