2015. február 17., kedd

Gréprfútos, csirkemelles saláta

Nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók(2 személy részére): 25 dkg csirkemell, 1 nagy grépfrút, 1 kisebb fej jéfsaláta,5 dkg kecskesajt,  1 lilahagyma, 5 dkg kesúdió, kevés olívaolaj, kevés vaj, só, bors.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a saláta hozzávalóit: a csirkemellet, a grépfrútot, a salátát, a sajtot, a hagymát, a kesúdiót, az olívaolajat.
2.       A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
3.       A csirkemellet  sózzuk, borsozzuk, a felforrósított vajon fehéredésig pirítjuk, majd kevés vizet töltve rá puhára pároljuk, majd zsyrjára sütjük.
4.       A grépfrútot meghámozzuk, kifilézzük.
5.       A hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk.
6.       A salátát kissé feltépkedjük.
7.       A kesúdiót darabosra vágjuk.
8.       A kecskesajtot elmorzsoljuk.

9.       Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb edényben összeforgatjuk, sózzuk, leöntjük kevés olívaolajjal.

2 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Nagyon jól hangzik és csinos abban a tálban!:) Mentettem, köszi.

Katalin írta...

Hú de szép, étvágygerjesztő! Most ebédeltem, de ezt még megkóstolnám :-)