2015. január 13., kedd

Póréhagymás tonhalkrém

Egy újabb kedvenc, de csakis házilag készítve. Itt Londonban rengeteg tonhalas szendvicset esznek az emberek, persze póréhagyma és cheddár sajt nélkül.
A hozzáértők szerint valószínű, hogy a póréhagymából készült hagymaleves tiszteletére nevezte el  Agatha Christi mesterdetektívjét Poirotnak.


Hozzávalók (2 személy részére): 16 dkg jó minőségű olajos tonhal, 4 evőkanál édes csemegekukorica, fél póréhagyma, 1 tojássárgája, fél teáskanál mustár, 1 dl olaj, 5 dkg érett cheddár  sajt, só, bors.
Elkészítése: A tonhalat egy szűrőben alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle az olajat. A tojássárgát elkeverjük a mustárral, lassanként adagolva hozzá az olajat majonézt készítünk.  A póréhagymát kockákra vágjuk. A kinyomkodott tonhalat elkeverjük a csemegekukoricával, a póréhagymával, a cheddár sajttal, majd hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, krémesre kavarjuk.


3 megjegyzés:

Monika írta...

Jaj,de guszta,te jó ég!!!!!!Úgy ennék ilyet,de most diétáznom kell egy vírus miatt.:(
Úgy érzem ki a soraidból,hogy jó a munkahelyed.:)Puszi!

horimarika írta...

Ez annnnnyira szép! Még sose csináltam, de most nagyon megkívántam.

Kati írta...

Mamka, remélem már nem diétázol , helzrejöttél. Igen, nincs baj a munkahelyemmel, bár nem mondanám, hogy könnyű :) Köszi :)

Horimarika, gyorsan elkészíthető, s nagyon finom :) Köszi :)