2014. december 9., kedd

Fenyőfák muffin papírból

Kicsit rossz látni, hogy a blogok tele vannak karácsonyi sütikell, menükkel, nekem meg most nincs lehetőségem erre. De azért én is készülök az ünnepre, el sem hiszitek mennyire :) Alig várom láthassam a családom. És egy kis kézműves apróságot hoztam most, mi másból? Muffin papírból :)


Hozzávalók: színes muffin papírok, ragasztó, olló, zsineg.
Elkészítése: Minden fenyőfa 5 muffin papírból fog állni, válogassuk össze a nekünk tetsző színpárokat. A muffin papírokat kiegyenesítjük, vízszintesen kettőbe, majd függőlegesen is kettőbe hajtjuk, a két legfelső széleiből még egy picit betűrünk, hogy majd hegyesebb legyen a fenyőnk teteje. Amikor összehajtogattuk a papírokat a nyíló széleknél összeragasztjuk, hogy ne nyíljanak szét. Az előkészített, hajtogatott darabokat egymás fölé helyezzük, összeragasztjuk.  Minden fenyőhöz hajtogatunk még egy akkora darabot, mint a legtetején lévő, a zsineget méretre vágjuk (kb 10 cm)a fenyő legfelső darabjának hátát beragasztózzuk, rányomjuk a zsineg végeit, majd a másik hajtogatott darabbal lefogatjuk.

Megjegyzés: Girlandként is elkészíthetjük, akkor a fenyőfákat egy hosszabb zsinegre fűzzük fel egymás mellé.

7 megjegyzés:

Katalin írta...

De jópofák lettek a fenyőfáid :-) Nagyon ötletesek!
Egyenlőre én sem nagyon készülődök még a karácsonyra, idáig csak egy adventi koszorúnk van, ami idézi a karácsonyt, és sütiket meg kajákat sem tervezgettem még.
Nem tudom, hogy tudsz-e róla, hogy október elején stroke-om volt, kicsit több mint 4 hétig voltam a kórházban. A vérzés szerencsére teljesen felszívódott már, a körülményekhez képest elég jól is vagyok, de még nem tudják, hogy mitől is kaphattam ilyen "fiatalon". Majd január elején lesz még egy MR vizsgálatom, remélem ott sem mondanak rosszat....

teller-cake írta...

Nagyon ötletes!! Készültök haza, vagy a család megy hozzátok? Remélem bejött az új munka és minden rendben felétek! <3

María írta...

Nagyon jó ötlet :)!!
Úgy veszem ki, hogy hazautaztok az ünnepekre. Kellemes utat, és boldog együtt töltött ünnepet kívánok Nektek :)!!

Kati írta...

Katalin, nem tudtam, óh, nagyon sajnálom, akkor nem volt könnyű teled. Szorítok, hogy minden rendben legyen, s megtalálják az okát, kezelni tudják. Vigyázz nagyon magadra:) Puszillak.

Teller - cake, igen, megyünk haza, pénteken, 19-én indulunk :)

Mária, igen, megyünk haza :) Köszi, Nektek is :)

Éva írta...

Nagyon jól mutat ötletes. Kívánok kellemes együtt töltött ünnepeket szeretett családoddal!

Vanilin írta...

Nagyon klassz, tetszik! :)

Kati írta...

Éva, köszönöm :)

Vanilin, Isten hozott a blogomon :) Örvendek, hogy tetszik, gyere máskor is :)