2014. november 13., csütörtök

Kelbimbós puposrántotta

Képzeljétek van munkám :) Köszönöm mindenkinek, aki egy kicsit is szorított nekem, gondolt rám :) Szakácsként dolgozom egy Patisserie Valerie nevű cukrászdában, ahol enni is lehet.
Sajnos kevés időm van főzni, de azért csak kell enni :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 tojás, 6 közepes kelbimbó, 1 sárgarépa, 1 hagyma, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A kelbimbót megmossuk, kettőbe vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk, a hagymát szintén meghámozzuk, csíkokra szeleteljük.  A felforrósított olajon a hagymát megpirítjuk, de vigyázunk, hogy ne égjen meg, csak enyhén karamellizálódjon, majd hozzáadjuk a kelbimbót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, roppanósra pirítjuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, villával habosra verjük, a megpirult zöldségekre öntjük, lefödve kb 3 percig sütjük, majd fakanál/favilla segítségével, óvatosan megfordítjuk, hogy egyben maradjon, a másik oldalát is kb 3 percig lefödve sütjük, majd egy tányért borítva a serpenyőre átfordítjuk, így nem törik össze.

Megjegyzés: A puposrántotta eredetileg egy sült szalonnával készülő erdélyi reggeli, de ízlésünk szerint variálhatjuk a hozzávalókat. A tojást azért kell felverni, hogy fellazuljon az állaga, és sülés közben, lefödve megemelkedjen.

9 megjegyzés:

Okki írta...

Gratulálok a munkahelyhez!!! Sok sikert és kitartást! :) (Megnéztem a honlapját, szép helyen dolgozol.)

Éva írta...

Gratulálok örülök hogy dolgozó nő lettél!:-)) Szeretem az ilyen egybe sütőtt finomságokat!

María írta...

De jó, hogy már el is tudtál helyezkedni. És ráadásul gasztro vonalon. Azért nem irigyellek, biztosan nagyon strapás és stresszes munka. Kitartást kívánok.

Katalin írta...

Gratulálok a munkádhoz, biztosan szívesen csinálod majd!
Finom lehetett a finomság, ami készítettél :-)

csipike írta...

Én is gratulálok, legalább olyan munkát sikerült szerezni, ami érdekel. Bár biztos, hogy nem könnyű fizikailag.
Jó ez a púpos rántotta és látom, újfent kelbimbó :-). Olvastam, hogy a britek édes kelbimbót fejlesztettek ki, hogy a gyerekek is kedveljék. Milyen rafináltak :-)

Illéskrisz Konyhája írta...

Gratulálok az új munkához, érezd jól magad benne. Biztos nagyon érdekes lehet, amellett, hogy sokat kell dolgozni.

teller-cake írta...

De jóóó! És nem is akármilyen meló, hiszen a főzés nagymestere vagy!! :-) Sok sikert!

Mamka írta...

Gratulálok a munkahelyedhez!!!! Nagyon örülök!!!A hétvégén gondoltam rád,hogy írok,vajon mi lehet veled? Hurrá!

Anazar írta...

Erre is van egy Patisserie Valerie ;-) Garatulalok az új munkához!!