2014. október 1., szerda

Paradicsomos karfiolleves

Még otthoni termés :)
Az idén rengeteg karfiolunk terem, most leves készült belőle : )


Hozzávalók (4 személy részére): 60 dkg karfiol, 5 közepes krumpli, 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 szál zellerzöld, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika. A rántáshoz: 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1 dl tej.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. Kb 1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a karfiolt és a krumplit, a zellerzöldet, a meghámozott egészben hagyott hagymát, sózzuk, puhára főzzük. Amikor a karfiol és a krumpli is kezd már puhulni hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot, együtt puhára főzzük. Elkészítjük a rántást: A lisztet az olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel és a tejjel és a leveshez kavarjuk. Eggyet még buzzintunk rajta. A tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

2 megjegyzés:

Elisabeth Foodandthrift írta...

Kati, a karfiol levesed nagyon kivánatos, pláne mikor saját termésed. Guszta és finom, az biztos! Puszillak

Kati írta...

Elisabeth, köszi, bizony saját termés volt :)