2014. október 21., kedd

Kelbimbós sült tészta

Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra :) Eddig nem szerettem a kelbimbót, de itt olyan finomat lehet kapni :)


Hozzávalók(2 személy részére): 35 dkg száraztészta, 6 tojás, 1 dl tej, 20 dkg gomba, 30 dkg kelbimbó, 25 dkg gépsonka, 15 dkg sajt (lehet több féle is), só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: a gombát megmossuk, felszeleteljük, a kelbimbókat ketőbe vágjuk, a sonkát csíkokra vágjuk, majd a felforrósított olajon kissé megborsozva együtt megpirítjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. 4 tojást feltörünk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, a tejet hozzáadva villával felverjük. Egy hőálló tálat kissé kikenünk olajjal, beletesszük a kifőzött tésztát, hozzákeverjük a megpirított kelbimbót, gombát, sonkát, ráöntjük a felvert tojást, ráütjük a megmaradt két tojást, előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük. Az utolsó 5 percben ráreszeljük vagy szeleteljük a sajtott, s csak addig pirítjuk míg a sajt megolvad.

5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Kíváncsi lennék ott nálatok milyen az íze, talán nem annyira intenzív? Nekem túl sok az íze. Csak húslevesben szeretem. Guszta amit készítettél vele.

csipike írta...

Én szeretem a kelbimbót. A rakott kelkáposztából, a mini kelbimbókat mindig kieszem :-). Állítólag sütve édesebb az íze. Majd kipróbálom, igaz e :-)
Nagyon guszta az egytálétel amit sütöttél!

Névtelen írta...

Jajj, de jó, nagyon köszönöm a receptet. Én nagyon szeretem a kelbimbót, de eddig mindig csak párolva, köretként fogyasztottam :)

Kati írta...

Illéskrisz, nekem túl keserű volt eddig, nem mondanám, hogy nem erőteljes az íze, de olyan pont jó, és olyan finom édes. Köszi:)

Csipike, amit én használtam főzve és sütve is olyan finom édes volt. Sütve még jobban ízlik, mint főzve nekem :) Köszi :)

Patrícia, szívesen, próbáld ki sütve, nagyon finom :) Köszi :)

Seffer Lilla írta...

Már azóta szemezek vele mióta feltetted a blogra, csak ki kellene próbálnom ;)