2014. október 4., szombat

Almás káposztasaláta

Lehűtve, pirítóssal isteni ez a saláta :) Még mindig otthoni recept :)


Hozzávalók (4 - 5 személyre): 1 kis fej káposzta (kb 60 dkg), 2 közepes sárgarépa, 3 alma, só, bors, 0, 5 dl tejföl, kis csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál citromlé. A majonézhez: 1 tojás sárgája, 1 teásknál mustár, 1, 5 dl olaj.
Elkészítése: Először elkészítjük a majonézt: A tojás sárgáját elkeverjük a mustárral, majd folyamatosan kavargatva addig adagoljuk cseppenként hozzá az olajat míg szép sima majonézt kapunk. A majonézt fellazítjuk a tejföllel.
A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, 5 percet pihentetjük, majd a levét kiszorítjuk. A sárgarépát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Végül nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát, hozzáadjuk a citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A kiszorított káposztát összevegyítjük a sárgarépával és az almával, hozzáadjuk a majonézt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, ha szükséges sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Jól lehűtve, pirítóssal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Nagyon jól néz ki! Mentettem!

Monika írta...

De jól néz ki!!!!!Nagyon finom lehet! Jól vagy ugye?????

Kati írta...

Horváth Emerencia, finom is, próbáld ki :) Köszi :)

Mamka, jól vagyok köszi, te? Puszi :)