2014. szeptember 9., kedd

Sárga koktélparadicsommal sült csirke

Még szezonális, egyszerű, és nagyon, de nagyon finom :) Az idén, kint a mezőn, a veteményesben napsütötte édesre értek a körte alakú koktélparadicsomjaim :)


Hozzávalók (4 személy részére): 1 házi csirke java (mellehúsa, szárnyai, combjai), 1 kg sárga koktélparadicsom, 2 hagyma, só, bors, kevés szárított kakukkfű, olaj.
Elkészítése: Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük az olajat, beletesszük az előkészített csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. A koktélparadicsomokat kettőbe vágjuk, és a csirkehúsra helyezzük, picit sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a cikkekre vágott hagymával. Kb fél dl vizet öntünk hozzá, alufóliával lefödjük, közepes lángon megpároljuk, majd kifödve pirosra sütjük. Krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzés: Természetesen más paradicsommal is kiváló, és hőálló edényben is készíthető.


4 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Azta, de jól néz ki, imádom ezeket a kicsi paradicsomokat, biztos finom lehet!

Gerdi írta...

Milyen szépre sültek a csirkecombok!
Nekem is vannak ilyen paradicsomok a kertben, szeretem őket, csak úgy csipegetni is:-)

Anazar írta...

Nagymama kertjében is voltak ilyen helyes kis sárga paradicsomok. Cumi paradicsomnak hivtuk, valami oknál fogva.

Anazar írta...

Nagymama kertjében is voltak ilyen helyes kis sárga paradicsomok. Cumi paradicsomnak hivtuk, valami oknál fogva.