2014. szeptember 12., péntek

Nagymama hagymalevese

Sietős napokra nagyon tudom ajánlani :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 3 – 4 közepes méretű hagyma, 25 dkg száraztészta, 1 – 2 evőkanál ecet, só. A rántáshoz: 2 evőkanál liszt, 4 – 5 evőkanál olaj, pirospaprika, 2 dl tej.
Elkészítése: Kb 2, 5 liter vizet forrni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a megtisztított négybe vágott hagymát, 10 – 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A leszűrt és újraforralt  hagymaléhez hozzáadjuk a száraztésztát, sózzuk, puhára főzzük, de vigyázunk, hogy ne főjjön szét. Közben elkészítjük a rántást: a lisztet rózsaszínűre pirítjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, s azonnal felöntjük 1 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzádjuk a tejet. A rántással besűrítjük a levest, ha szükséges még sózzuk, a lángról levéve ecettel savanyítjuk.

1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Állandó időhiánnyal küszködöm mióta újra teljes munkaidőben dolgozom..., így vittem is magammal. Jól néz ki és imádom a nagyi-recepteket! :-)