2014. szeptember 24., szerda

Lecsós krumplifőzelék

Így lecsósan nagyon - nagyon finom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 6 közepes krumpli, 2 hagyma, 1 piros paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál házi Piros Arany (zelleres paprikakrém), 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, só, kevés olaj.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, együtt dinszteljük. Tíz perc múlva hozzáadjuk a Piros Aranyat, majd a kockákra vágott krumplit, sózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje, puhára pároljuk. Amikor a krumpli már puhult keveset, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot is. Amikor a krumpli megpuhult megszórjuk a liszttel, ráöntjük a tejfölt, besűrítjük.
Megjegyzés: Sült virslivel, szalámival, fasírttal tálalhatjuk.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett!
Már itthon vagy, vagy még Angliában?

teller-cake írta...

Fincsi! Ez még itthoni recept vagy már külhonban főzted?

Illéskrisz Konyhája írta...

Kimondottan izgalmas fúzió. Lecsó, krumplifőzelék! Jó páros! Mindkettőt szeretjük, hát még összefésülve... Finom lehet!

Kati írta...

Sziasztok, ez még otthoni recept, de remélm lesznek majd itt is :)