2014. szeptember 17., szerda

Csirke curry vöröslencsével

A vöröslencse nagy - nagy szerelem lett nálam amióta megismertem:) Egy kis curryvel megbolondítva pedig nagyon különleges, persze annak aki kedveli az indiai ízeket :)


Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 hagyma, 3 – 4 cikk fokhagyma, 1 zöld paprika, 2 paradicsom, 20 dkg vöröslencse, 1 teáskanál enyhén csípős curry, só, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj. A körethez: A körethez: 2, 5 borospohár rizs, 1 teáskanál fűszerkeverék a következő fűszerekből: fahéj, kardamom, kömyénymag, csípős curry, kevés olaj, só.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. A megdinsztelt hagymához hozzádjuk a kis kockákra vágott paprikát, hagzjuk egz kicsit puhulni, majd rászórjuk a curryt és hozzátesszük a falatnyi kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, hozzádjuk a lencsét, jeltöltjük kevés langyos vízzel, lefödve puhulni hagyjuk. Amikor a lencse és a hús is majdnem megpuhult hozzádjuk a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot, együtt puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.
A körethez az olajon kissé megfuttatjuk a fűszerkeveréket, vigyázva, hogy ne égjen meg. A fűszeres olajhoz hozzáadjuk a rizst, sózzuk, folyamatosn kavargatva fehéredésig pirítjuk. A kifehéredett rizst feltöltjük 6 dl langyos vízzel, lefödve, alacsony hőfokon, kavargatás nélkül puhára főzzük, majd a lángról levéve 5 percig lefödve pihentetjük.
A curryt a rizzsel tálaljuk, megszórjuk a finomra aprított petrzselyemzölddel.

5 megjegyzés:

horimarika írta...

Ez nagyon jó ötlet! Eddig nem tettem össze ezeket az anyagokat egy ételbe, pedig szuper!!! Lehet, hogy én kuszkusszal tálalom, azt is szeretem... Köszönöm a jó ötletet!

Katalin írta...

De szívesen megkóstolnám! Annyira jó különlegességeket tudsz készíteni, hogy csak ámulok :-)
Az első sorban a curry-t majd javítsd ki :-)

Monika írta...

Na,ebből is szívesen ennék most. Nyelek nagyokat!

Tiffanylda írta...

Ezt is mintha nekem küldted volna, köszi!:))) Valószínű a rizst meghagyom más alkalomra, nekem ehhez bulgur dukál, isteni lehet!:) Nyami...:) A héten még bedobom a köztudatba!

Nea írta...

Igazi őszi íz- és színvilág! Jó kis lélekmelengető fogás. Nekem rizzsel is nagyon bejön!