2014. szeptember 2., kedd

Almadzsemes papucsok

Ezt a finomságot is nagymamámnál készítettük, mikor nála voltam :) Istenien, nagymamásan finom :)



Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő,1 tojás, kb. 3 dl tej (amennyit felvesz), 5  evőkanál cukor, só, 1 - 2 evőkanál olaj, 1 befőttesüveg almadzsem.
Elkészítése: Az élesztőt 1 evőkanál cukorral és a langyos tejjel megkelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a sót, a megmaradt cukrot, az olajat, a megkelt élesztőt, jól összegyúrjuk (kicsit keményebb legyen, mint a kalácstészta), duplájára kelesztjük. Amikor megkelt egy nagyobb tálba tesszük, s folyamatosan körbe forgatva a tésztát kissé újragyúrjuk. Ha túlságosan ragadna kissé meglisztezzük. Ismét duplájára kelesztjük a tésztát. Amikor megkelt egy tiszta konyharuhára borítjuk, 3 – 4 részben kinyújtjuk, nagyobb négyzetekre vágjuk, közepébe egy teáskanál vastag almadzsemet teszünk, papucs formában behajtogatjuk. Magas hőfokon pirosra sütjük.

5 megjegyzés:

Zsófi írta...

Nagyon jól néz ki! :-)

Katalin írta...

Tényleg finom lehet, és a terítőd - vagy a Nagymamádé - is nagyon szép.
Csak majd javítsd ki az első sorban a "nagymamásan" szót :-) Ugye nem haragszol, hogy szóltam ért?

Nea írta...

A nagyis sütik a legfinomabbak a világon.

Kati írta...

Zsófi, köszi :)

Katalin, finom volt :) Igen a terítő a mamámé :) Nem haragszom, sőt köszi, hogy szóltál, javítottam is :)

Nea, bizony :)

Elisabeth Foodandthrift írta...

Tényleg nagyon finom az almás dzsemes táska, és a csipke teritő is nagyon szép!

Kati nagyon helyes vagy az uj profil fotón. Anyukádra sokat hasonlitasz!
Puszillak