2014. augusztus 25., hétfő

Diós krumplifasírt

Ezt a fasírtot nagymamámmal együtt készítettük, mikor nála nzaraltam 3 - 4 napot egy héttel ezelőtt. Nálunk szombatos fasírtnak nevezi a család, mert a receptet nagymamám egy szombatos vallású nénitől tanulta évekkel ezelőtt. Tökéletes kiváltója a disznóhúsból készült fasírtnak, és isteni finom. Kenyér sem kell hozzá, zöldségekkel tökéletes reggeli, vacsora. Köszönöm Mama :)


Hozzávalók (kb 30 fasírthoz): 50 dkg főtt krumpli, 20 dkg darált dió, 2 tojás, 1 - 2 evőkanál búzadara, só, bors,  2 - 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A kihűlt főtt krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljükvagy húsdarálóval ledaráljuk. A diót ledaráljuk. A reszelt krumplit összeforgatjuk a darált dióval, hozzáadjuk a búzadarát, az áttört fokhagymát, a két tojást, sózzuk, borsozzuk, kézzel alaposan összedolgozzuk, míg egynemű masszát kapunk. Lisztes kézzel diónál kicsivel nagyobb golyókat formálunk, kissé ellapítjuk, forró olajban, mindkét oldalán megsütjük.

7 megjegyzés:

sedith írta...

Én diós töltött káposztát ettem egyszer egy vegetáriánus ételbemutatón Kolozsváron, azóta tudom, hogy használják húspótlóként. Nekem diós gombafasírtom van a blogon. Ez is biztos nagyon finom. Igazából az elvágott felület pont úgy néz ki, mint az én csirkefasírtom. :)

Okki írta...

Nekem ez biztosan jobban ízlene, mint a hagyományos, húsos fasírt. ;)

Éva írta...

Nagyon finom lehet, ha lenne itthon dióm akár most kipróbálnám mert annyira guszta!

Katalin írta...

Még nem ettem ilyet, de szívesen megkóstolnám. Finom lehet a zöldségekkel, salátával. Nagyon gusztusosan tálaltad, tetszik a fotód :-)

Névtelen írta...

Köszi, megcsináltam Isteni:)

Hankka írta...

Milyen ötletes, nagyon jól hangzik. Ahogy írod is, egy kis salátával tökéletes fogás. :)

Kati írta...

sedith, na töltött káposztában nem kostóltam látod, de ebben a fasírtban nagyon jó, éríik is rajta a dió jellegzetes íze picit :)A belseje tényleg úgy néy ki, mint a csirkefasírtnak :)

Okki, akkor csak ki kell próbálni :) Köszi :)

Éva, ugye? De majd próbáld ki, ha lesz diód :) Köszi :)

Katalin, nagyon finom, elhiheted :) Köszi :)

Névtelen, köszi a látogatást, örvendek, hogy találtál neked tetsző receptet, és örvendek, hogz kipróbáltad :) Gyere máskor is :)

Hankka, igen, egyáltalán nem kívánja a kenyeret, elég laktatós önmagában is. Köszi :)