2014. július 21., hétfő

Töltött gömbcukkini

És ismét egy cukkinis recept, most töltve :)


Hozzávalók: (2 személy részére): 2 kisebb gömbcukkini, 20 dkg gomba, 20 dkg gépsonka, 6 evőkanál tejföl, 20 dkg sajt, 1 paradicsom, só, bors, kevés olaj, négy kis kocka vaj, friss petrezselyemzöld.
Elkészítése: A cukkiniket kettőbe vágjuk, a belsejét kikaparjuk. A gombát és a gépsonkát felszeleteljük, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkini kivájt belsejét is, sózzuk, borsozzuk, még 5 percig együtt pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt töltelékhez hozzáadjuk a tejfölt és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A kivájt cukkinik aljába teszünk 1 – 1 kis kocka vajat, megtöltjük a töltelékkel, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd mindeniket befödjük egy – egy karika paradicsommal.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb 30 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, én is elfogadnám ma ebédre :-)

Verus írta...

Jöhetne hozzám is vacsorára. Jól néznek ki nagyon, ki fogom próbálni :)