2014. július 31., csütörtök

Fahéjas almafagylalt

És ismét egy fagylalt, hátha meghozza az igazi nyarat :) Az íze és az illata picit a karácsonyt idézi :) Kedvenc :)


Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 2 dl habtejszín, 20 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 kg alma, 3 evőkanál cukor, ízlés szerint őrölt fahéj.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt almához fél dl vizet öntünk, hozzáadjuk a fahéjt, alacsony hőfokon, folyamatosan kavargatva puhára pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog, az utolsó öt percben hozzáadjuk a cukrot, összeforraljuk, botmixer segítségével pürésítjük, hagyjuk kihűlni.
A tejet a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet. Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett, alacsony hőfokon tejföl sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük. A kihűlt fagyialaphoz hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt és a kihűlt almapürét, alaposan összekavarjuk. Egy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként botmixerrel átkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Annyira ügyes vagy,én csak ámulok!

Az amatőr hagyományörző írta...

Nagyon jól néz ki , ki kell próbálnom , a recept ígéretes , nem bonyolult , remélem működik cukormentes változatban is !

teller-cake írta...

Hmmmm, ez fantasztikus lehet! Nagyon profi vagy már fagyi téren is. :)

Kati írta...

Mamka, á dehogy :) Köszi :)

Az amatőr hagyománzőrző, szerintem működik úgy is, bár cukor nélkül még nem próbáltam.

teller - cake, dehogy, csak próbálkozom :) Köszi :)